designis_1_22032023_pieni.jpg

Nya fallstudier: Designis & Støren Treindustri

Vi älskar att höra positiv feedback från våra kunder och vi har jobbat hårt med att förnya våra referenser. Är du nyfiken på hur våra kunder använder ArchiFrame? Vi har utfört två fallstudier som beskriver det närmare.

Designis

Designis är en innovativ design studio specialiserad på hållbara konstruktionsmetoder och material.

Moreno Vrijma och Casper Stinenbosch från Designis gav oss en inblick i de beslut som ledde till att de valde Archicad & ArchiFrame, de berättar även om resultatet av att använda två BIM lösningar i kombination med varandra:

“ArchiFrame är något som verkligen kan fungera, men man måste engagera sig då vissa delar av mjukvaran tar tid att komma underfund med. När man använder Archicad är allt möjligt, men man måste lägga manken till.”

En annan aspekt som var tilltalande för Designis var ArchiFrames mångsidighet. Moreno förklarar: “Man kan använda ArchiFrame under endast startfasen eller hela vägen till produktionsstadiet”.

“Med ArchiFrame kan vi behålla allt inuti Archicad. Från arkitekt till fabrik, design, konstruktion, produktion och bygge: allt inom samma program.”

Läs mer om hur Designis skräddarsytt Archiframe efter deras behov

Støren Treindustri AS

Støren Treindustri AS är en av Norges största oberoende elementfabriker. Den grundades 1969 och har ca 130 anställda. Fabriken har en produktionskapacitet på över 1000 element och 80 000 takstolar per år. Støren Treindustri specialiserar sig på trästommar för bostadshus och producerar prefabricerade byggnadselement (väggar, golv, takstolar, tak) och andra färdigkapade träkonstruktioner (Pre-Cut).

Som ansvarig för implementeringen av ArchiFrame hos Støren är Marius den mest kvalificerade personen att svara på hur ArchiFrame hjälpt Støren att förbli konkurrenskraftig och innovativ. Marius förklarar hur ArchiFrames funktioner tippade balansen till Archicads fördel:

“Vårt primära användningsområde för BIM-mjukvara är att producera CNC-filer och ritningar för produktionen. ArchiFrame är anledningen till varför vi valde Archicad då ArchiFrame utökar Archicads redan flexibla och användarvänliga arbetsflöde med möjligheten att producera nödvändiga CNC-filer till vår högt automatiserade fabrik. ArchiFrame kan snabbt och smidigt producera CNC-filer till Hundegger-, Weinmann-, Stromab- och Randek-maskiner, vilket är viktigt för oss. Vi uppskattar även hur mångsidig ArchiFrame är när det kommer till skräddarsydda inställningar och mjukvarans möjligheter till automatisering för att öka hastigheten på konstruktionsarbetet.

Läs hela fallstudien här

Dela den här artikeln