Designis

Företag: Designis
Industri: Architecture
Plats: Groningen, Nederländerna
Grundat: 2019

Bakgrund

Som en arkitektbyrå är Designis redo att transformera dina idéer, ritningar och tankar till ett realiserat konstruktionsprojekt.  Stor betoning läggs på smarta och miljövänliga material. Byrån omfamnar ofta alternativa byggnadsmaterial och metoder vilket gör dem till en innovativ designstudio med fokus på hållbara konstruktionsmetoder.  

“Som en ung arkitektbyrå anser vi att naturliga material och återanvändning av eget råmaterial är av största vikt. Utöver de superisolerade panelerna från SIP skapar vi också designlösningar baserade på naturliga material som t.ex. konstruktioner som släpper igenom kondens eller laminerade stommar i Kerto LVL eller korslaminerat trä.

Varför välja ArchiFrame?

“Med ArchiFrame kan vi behålla allt inuti Archicad. Från arkitekt till fabrik, design, konstruktion, produktion och bygge: allt inom samma program.”

Moreno Vrijma, designer, har använt ArchiFrame i 3 år hos Designis och är nöjd med hur de kommit att anamma ArchiFrame i sina projekt och processer – “ArchiFrame är något som verkligen kan fungera, men man måste engagera sig eftersom vissa delar av mjukvaran tar tid att komma underfund med. När man använder Archicad är allt möjligt, men man måste lägga manken till.”

Ett användningsområde som Moreno är stolt över är hur Designis skräddarsytt ArchiFrame. Designis har skapat sitt eget system och sin egen struktur inuti programmet. Detta gör att export av data och uppsättning av projekt går snabbt, Moreno förklarar: “Nu när vi förstår hur XML-filerna i ArchiFrame fungerar använder vi dem för att skapa ett färg och ID-system unikt till våra projekt och scheman vilket är väldigt användbart för att komma igång med kunder.”

En annan aspekt som var tilltalande för Designis var ArchiFrames mångsidighet. Moreno förklarar: “Man kan använda ArchiFrame under endast startfasen eller hela vägen till produktionsstadiet”.

När det kommer till den tekniska supporten är Designis nöjd. Företaget har kontinuerlig kontakt med Petteri och det tekniska teamet, speciellt när det kommer till de mer komplicerade sidorna av ArchiFrame som t.ex. export-funktionaliteten.

Fördelar med ArchiFrame:

“Genom att använda ArchiFrame kan vi säkerställa att inget dubbelt ritarbete förekommer. Vi är väldigt nöjda med ArchiFrame.”

Moreno understryker vikten av att förstå ArchiFrames roll i det övergripande ekosystem av projektering och konstruktion och prisar ArchiFrames förmåga att interagera med annan viktig mjukvara och andra delar av projektet.

“När man exporterar till CNC måste man dubbelkolla allt! Ibland behöver man till och med kontakta tillverkaren av hundeggermjukvaran för att förstå hur allt fungerar.”

Morenos råd? “Man måste genomföra ett projekt från början till slut för att förstå vilka delar som ska göras i ArchiFrame. Lär dig hur man jobbar med ArchiFrame så att du kan använda funktionalitet som t.ex. automatisk kapning.”

Efter en uppstartsperiod är Designis välutrustat för att leverera värde till sina kunder genom ArchiFrame. Moreno utvecklar: “Det blir mindre jobb i början av projekt när man listat ut hur man skapar mallar för uppsättning av färger och mått, vilket gör det lättare att hantera och visualisera projekt”.

De bästa med ArchiFrame

  • Anpassning med hjälp av XML-filer
  • Integration med annan konstruktionsmjukvara
  • Ingen data går förlorad när data förs genom projektplanen

Moreno Vrijma and Casper Stinenbosch

Designis, Nederländerna