Wood modeling & framing for better wood buildings

Create structural designs in wood and steel using ArchiFrame (an ARCHICAD extension).

Transform an architectural drawing into a structure with realistic rendering and control the design right down to each individual plank. The ArchiFrame add-on transforms ARCHICAD into a complete design tool for wooden structures so that architects and engineers can collaborate in a single synced ARCHICAD file.

ArchiFrame can build the structural framework for walls, frames, column/beam structures, intermediate floors, and roof structures.

ArchiFrame makes it possible to infinitely reshape wooden planks and beams. Duplicate, rotate, and output wooden elements to CNC and manufacture quickly and easily with less errors.

Efficient BIM workflow takes you from the architect’s computer straight to the production line and helps you scale the manufacture of prefabricated elements.

Uusi ArchiFrame demo video täällä.

Modeling tool for wood structural design

ArchiFrame yhdistää kaksi maailmaa - Arkkitehti- ja rakennemallin. Rakennesuunnittelu voidaan tehdä suoraan arkkitehdin suunnitelmien pohjalta ilman virhealtaista ja kallista uudelleenmallinnusta. Arkkitehtimallin puuttuessa 3D-malli luodaan ArchiCADin tehokkailla mallinnustyökaluilla alusta saakka. 

Uusien rakennusten lisäksi ArchiFrame soveltuu myös peruskorjaus-, kunnostus- ja jälkiasennus projekteihin. Se toimii olemassa olevan ARCHICAD-ohjelman rinnalla ja on suosittu puurakennesuunnittelu-ohjelma joka soveltuu kaikenlaisiin ja kokoisiin puurakennusprojekteihin. 

Järjestelmän mukana saat käyttöösi Suomen eniten myydyn rakennusalan CAD-ohjelmiston ominaisuudet kuten Tiimityön ja kattavan valikoiman kääntäjiä eri tiedostomuotojen vientiä ja tuontia varten, joilla esimerkiksi ulkoinen LVI-suunnitelma voidaan liittää malliin törmäystarkastelua varten.

 • Luo puurakenteet yhdellä klikkauksella ja näe tulos välittömästi sekä pohjassa, 3D:ssä että elementtikuvassa.
 • Edistykselliset ominaisuudet kuten automaattinen ja muokattava elementtikuva parantavat laatua ja vähentävät kustannuksia.
 • Kaikki tieto on yhdessä ArchiCAD-tiedostossa, joka sisältää 3D-mallin, elementtikuvat, tulosteet ja määrälistaukset.
 • Kapulat ja levyt voidaan valmistaa käsin ArchiFramen luomien mitoituskuvien ja listausten pohjalta. Lisäksi ArchiFramesta saa tarvittaessa CNC-tiedostot halutussa muodossa (bvn, wup ja btl Hundegger- ja Weinmann CNC-koneille).
 • Järjestelmän monipuolisista muokkausominaisuuksista johtuen jokainen kappale on vapaasti muokattavissa. 3D-malli ja tulosteet päivittyvät automaattisesti.
 • ArchiFrame toimii metristen tai englantilaisten järjestelmän yksikköjen kanssa. ArchiFrame on täysin yhteensopiva englantilaisten järjestelmän yksikköjen kanssa (voidaan päivittää asetusten kautta milloin tahansa).
© Designis
© Designis

© Designis

Why use ArchiFrame for modeling wooden buildings?

Design benefits

 1. ArchiFramen kanssa iteraatio on saumatonta. Arkkitehdin malleja ja piirroksia on helppo päivittää kollektiivisesti luonnos ja rakennusvaiheissa.
 2. Päivitä ja jaa suunnitelmat ja mallit hetkessä. ArchiFramen avulla voit välittää avaintiedot kollegoille nopeasti ja helposti.
 3. Arkkitehdit ja insinöörit työskentelevät aina samassa ARCHICAD tiedostossa, mikä vähentää turhia virheitä.
 4. ArchiFrame toimii sekä suurissa että pienissä rakennusprojekteissa ja on äärettömän joustava suunnittelu- ja mallinnustyökalu.
 5. ArchiFrame:lla on erinomaiset visualisointiominaisuudet sekä kyky laajentaa niitä RENDERLIGHTSin.

Structural engineering benefits

 1. Ei enää virhealtista kopioimista ohjelmasta toiseen. ArchiFrame-sovelluksen etuna on että rakennekuvia varten sinun ei tarvitse mallintaa kohdetta uudelleen arkkitehdin piirustuksista.
 2. ArchiFrame:n käyttö mahdollistaa kaiken pitämistä samassa mallissa alusta alkaen, mikä säästää aikaa ja rahaa.
 3. Vapaa mallinnus: jokainen elementti ja kappale on erillinen ja täysin vapaasti muokattavissa. Automaatio missä tahansa ohjelmassa epäonnistuu ennemmin tai myöhemmin.
 4. Törmäystarkastelu on helppoa.

Software benefits

 1. ARCHICADin ominaisuudet käytössä: ArchiFrame toimii ARCHICADin laajennuksena, joten sinulla on vain yksi ohjelma omaksuttavissa.
 2. Voit hyödyntää ARCHICADin kaikkia ominaisuuksia, esimerkiksi Tiimityötä, joka mahdollistaa monen suunnittelijan työskentelyn samassa mallissa yhtä aikaa ja toimii sekä Windowissa että Macissa. ARCHICAD-käyttäjien ei tarvitse oppia perusohjelmaa uudelleen ArchiFramen käyttämiseksi - aloita luominen heti.
 3. ArchiFrame on käytössä jo yli 15 maassa. Käyttäjät kokevat ohjelman suurimmaksi vahvuudeksi sen helppokäyttöisyyden ja ARCHICADin edistyneiden työkalujen käyttömahdollisuuden.
 4. ArchiFrame:n jatkuva kehittäminen ja uusien ominaisuuksien lisääminen tukee ArchiFrame käyttäjäkulttuuria jossa ArchiFrame on käytännössä yhteisomistuksessa käyttäjien kanssa.
 5. ArchiFrame on laajasti säädettävissä ja erittäin muokattavissa XML-asetustiedostojen ja skriptien avulla.

Element production benefits

 1. CNC-tuesta BVN: lle (Hundegger), BTL: lle, WUP: lle (Weinmann) ja ruotsalaiselle Randekille. Luettelo tukee XLS, CSV ja TXT. ARCHICAD tukee useita yleisiä tiedostomuotoja: DWG, DXF, DGN, IFC, PDF, BCF, 3DS, DAE jne.

BIM buildings site benefits

 1. Luotettavan BIM-ohjelmiston käyttö tekee rakennusprosessista entistä tehokkaampaa ja turvallisempaa.
 2. Piirustukset ja mallit kulkevat kätevästi mukana vaikkapa työmaalle. BIMx sovellus takaa sen, että voit esitellä interaktiivisesti ARCHICAD- ja ArchiFrame-mallejasi mobiili- tai tablet-muodossa, samalla vähentäen paperin käyttöä.

Wooden wall framing & structures

 • Automaattinen mitoitus
 • Automaattiset katkaisulistat
 • Rakenne muokattavissa elementtikuvassa, pohjassa ja 3D-näkymässä
 • Elementtiprojektiot saatavilla edestä, päältä, takaa ja alapuolelta
 • Verhoilu realistisella paneeliprofiililla

Light-gauge steel framing

ArchiFrame tukee myös kevyitä teräsrankaseiniä. Esimerkkinä Kalifornialaisen Healthy Buildings USA:n Facebook sivu ja YouTube video katso myös video.

Multiple structural layers

 • Levytykset, tuuletusraot ym.
 • Opetettavat nurkkarakenteet
 • Vapaasti muokattavat kappaleet
 • Re-angle and organize wooden beams and planks

Roof structures

 • Piirtotaso helpottaa kaltevien rakenteiden mallintamista.
 • Tukee pilari&palkkirakenteiden liitoksia (tappi- ja lohenpyrstöliitokset) ja yksinkertaisia vinosahauksia ym.
 • Kattoristikot
 • Jiiripalkkien helppo sijoittaminen ja kattovasojen täsmäys niihin.

Wooden flooring & floor structures

 • Lattiavasat sijoitetaan automaattisesti säädetyllä välistyksellä täsmäten ne ArchiCADin verkkoon.
 • Automaatin tuottamaa rakennetta muokataan edelleen vaikka vasakohtaisesti.
 • Koloukset teräspalkkia varten on tehty ArchiFramen uratyökalulla.
 • Kallistetut tai vaakarakenteet syntyvät yhtä helposti kuin seinärakenteet.
 • Esimerkissä on käytetty uumapalkkeja vanerivahvikkein.

Output from BIM software directly to:

 • Mittakuvat käsin valmistusta varten
 • Katkaisulistat (xls, csv, txt)
 • Tulosteet/planssit
 • CNC-tiedostot useissa eri formaateissa: Hundegger bvn, btl ja wup Weinmann-koneelle

Next steps:

Enter the competition!

fiSuomi