save-money-af

Näin Archicad ja ArchiFrame auttavat sinua säästämään rahaa rakentamisen elinkaaressa

Miksi käyttäjämme valitsevat ArchiFramen ja Archicadin? Yksi merkittävimmistä tekijöistä on yksinkertaisesti kustannustehokkuus: ArchiFrame ja Archicad yhdessä luovat toimivan ohjelmistokokonaisuuden, joka kantaa läpi koko rakennusprojektin. Tehokkaasti suunnitellut rakentamisen ratkaisut pienentävät kuluja, ja ajan mittaan niiden tuomat hyödyt vain moninkertaistuvat.

Archicad ja ArchiFrame yhdessä auttavat sinua omaksumaan parhaat toimintatavat rakennuksen suunnitteluvaiheesta aina paikan päällä suoritettaviin töihin ja elementtien kokoamiseen asti.

Miksi ArchiFramen käyttö tekee rakennusprojektistasi kitkattomamman? Tehokas energiankäyttö, sujuva datan käsittely ja jakaminen, sekä kyky tuottaa nopeasti rakennustyömaalla tarvittavia dokumentteja. Tässä vain muutama syy siihen, miksi ArchiFrame on loistava ohjelmistovalinta koko rakennusprojektisi elinkaarelle.

ArchiFrame tarkoittaa tehokkuutta

Archicad on datan tehokkaan käsittelyn pioneeri ja ArchiFrame nostaa tämän ominaisuuden uudelle tasolle: pitämällä kaikki olennaiset rakennustiedot yhdessä Archicad-tiedostossa, voit käsitellä samassa ympäristössä luetteloita, leikkauksia, piirustuksia, tulosteita, suunnitelmia ja CNC-dataa.

Sen sijaan, että sinun pitäisi kopioida muutoksia järjestelmästä toiseen, kaikki tekemäsi muutokset säilyvät paikasta toiseen. ArchiFrame auttaa sinua ratkomaan mahdollisia ongelmia nopeasti: kaiken tarvittavan datan löytyessä samasta mallinnuksesta, virheiden mahdollisuus on pieni.

ArchiFrame on tarjonnut Itävallassa toimiville PÖLL GmbH:n veljeksille mahdollisuuden kokonaisvaltaiseen tehokkuuteen:

”ArchiFramen avulla siirtyminen hienostuneesta suunnitteluohjelmistosta älykkääseen, ja ennen kaikkea intuitiiviseen, puurakentamisen tuotantotyökaluun on ollut vaivatonta.

Useiden eri ohjelmistojen kanssa työskennellessä, ongelmaksi muodostuu täydellisen suunnitelman ja elävän visualisoinnin, sekä toimivan tehdassuunnittelun yhdistäminen. ArchiFramen käyttö on poistanut nämä ongelmat.”

ArchiFrame skaalautuu tarpeidesi mukaan

ArchiFrame auttaa toimijoita läpi koko rakennusteollisuuden – olit sitten pieni rakennusalan yritys tai suuri elementtitehdas.

Ohjelmistoa ja sen työnkulkua voidaan skaalata ylös tai alas: ArchiFrame lisää tehokkuutta jokaiseen työprosessiisi.

Ohjelmisto on räätälöitävissä juuri sinun prosesseihisi sopivaksi, mutta jo perusominaisuuksiltaan se parantaa monenlaisia työnkulkuja.

Sievin elementtitehtaalla työskentelevälle Tuukka Kannistolle ArchiFrame on automaation työkalu:

”ArchiFrame antaa meille tarvittavat CNC-tiedostot, jotka mahdollistavat laajaskaalaisen automaation modernissa tehtaassamme. ArchiFrame pystyy myös tuottamaan täydellisen materiaaliluettelon jokaisen yksittäisen suunnitelman vaatimista elementeistä.

Myös VVR Woodin Ville Valve antaa kiitosta ArchiFramen tuomista hyödyistä elementtituotannossa:

”ArchiFramen työkalujen avulla voimme jo esivalmistusvaiheessa merkitä erilaisia elementtejä selkeiden ohjeiden avulla, ja luokitella ne valmiiksi nopeaa kokoamista varten. Tämä tekee elementtien kokoamisesta tehtaalla nopeampaa ja yksinkertaisempaa.”

ArchiFrame toimii saumattomasti urakoitsijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa

ArchiFrame toimii eduksesi jo luonnosvaiheen kartoituksessa: yhden datajoukon avulla voit suorittaa kaikki tarvittavat paperityöt rakennusprojektisi edetessä ja muotoutuessa.

Luonnosprosessin edetessä saatat joutua keskustelemaan mahdollisista muutoksista tulevan projektin suhteen. ArchiFrame tarjoaa muutoksista selkeän ja jäljitettävän tallenteen, jonka avulla minimoit virheet ja väärinkäytökset.

Aivan kuten Archicadin kanssa työskennellessä, myös ArchiFrame tekee yhteistyöstä eri tahojen kanssa helppoa. Rakennusinsinöörit ja paikan päällä toimivat urakoitsijat voivat tarkastella, käyttää ja lisätä elementtejä malliisi.

Voit jopa lähettää dataa suoraan elementtitehtaallesi, jotta tehdas voi prosessoida lankkuja, palkkeja, ristikoita ja CLT-levyjä samoilla tiedoilla, joita jo alun perin käytit mallin suunnittelussa.

ArchiFramen kanssa datasi ei huku tietosiiloihin. Jaanus Peterson Arca Novasta kertoo, kuinka ArchiFrame on auttanut heitä:

”Työn nopeus ja piirustusten laatu ovat nousseet uudelle tasolle. ArchiFramen avulla voit luoda rakenteellisia piirustuksia mahdollisimman vähän aikaa ja resursseja käyttäen.”

Myös yhteistyö arkkitehtien kanssa on parantunut. ArchiFrame erottuu edukseen loogisen rakenteensa, nopeutensa, helppokäyttöisyytensä, sekä vahvan käyttäjätukensa ansiosta.”

Vähemmän jälkikäsittelyä tarkkojen piirrosten avulla

Käyttämällä Archicadia ja ArchiFramea voit välttyä kalliilta muutostöiltä rakennusvaiheessa.

Jälkikäteen tehtävät muutostyöt ovat (valitettavasti) rakennusalalla yleisiä. Muutostyöt maksavat rahaa viivyttämällä projekteja ja imemällä resursseja vääriin asioihin.

Yuga Chaudhari Healthy Buildings USA:sta selittää, kuinka tärkeä ArchiFrame on yrityksen rakentamisen prosesseille. ”ArchiFrame on silta suunnittelun ja rakentamisen välillä. Teamwork on osa saumatonta prosessia aina Archicadin suunnittelupiirustuksista, kevyisiin teräsrunkorakennepiirustuksiin ArchiFramessa. Yrityksemme on käyttänyt tätä työkalua vuodesta 2016 ja me todella nautimme sen käytöstä. ArchiFrame säästää aikaa ja rahaa tarjoamalla selkeän 3D-visualisoinnin CORE-rakenteesta työmaalla työskenteleville.”

ArchiFrame mahdollistaa tehokkaan esivalmistuksen

Elementti- tai offsite-rakentaminen on usein paljon turvallisempaa ja tehokkaampaa kuin paikan päällä rakentaminen. Elementtien yhdistäminen tehtaalla tarkoittaa usein virheiden minimointia, koska tehdasympäristöä on helpompi hallita ja säädellä.

Suunnitelmien muokkaaminen ja yhteistyö eri tiimien kanssa on helppoa, joten rakennuselementtien valmistusta tehtaalla voidaan virtaviivaistaa, jopa automatisoida esileikattujen elementtien ja CNC:n avulla.

Maksimoi materiaaleista saatava hyöty, paranna energiatehokkuutta ja vähennä jätteen määrää

ArchiFramea käyttämällä voit maksimoida materiaaleista saatavan hyödyn, valitessasi juuri oikeat materiaalit projektillesi. Tämä johtaa energiatehokkaampiin valintoihin ja tuottaa vähemmän jätettä.

BIM-työkalut mahdollistavat nopeammat ja tarkemmat energialaskelmat, joten voit myös tehdä rakennuksistasi energiatehokkaampia. Voit mallintaa erilaisia energiaskenaarioita nopeasti ja täsmällisesti vastaamaan haluttuja suorituskykyvaatimuksia.

Materiaalihankinnat voivat tuoda merkittäviä projektikustannuksia, joten materiaalien virtaviivaistaminen on järkevää.

Leikkauslistat auttavat rakentajia ja arkkitehtejä työskentelemään yhdessä saumattomasti, kuten Aiza Limitedin Bryan Coppersmith kertoo:

”Sopimusrakentajani olivat todella innostuneita graafisesta tuotannosta ja aikataulujen leikkauksista, joita ArchiFramen avulla voidaan toteuttaa.”

Dokumentaatio ja työn laajuus

Tietomallinnus perustuu sujuvan viestinnän mahdollistamiseen: tarkka dokumentointi, suunnittelun näkyvyys ja visualisointi pitävät sekä projektin laajuuden että odotukset kurissa. Mahdollisuus tarkistaa projektiin liittyviä asioita ja dokumentteja (esimerkiksi materiaaliluettelo) ennen rakennusvaihetta, voi auttaa kokonaisuuden täsmällisessä budjetoinnissa.

Markus Lindner Construction Planning Lindneristä kertoo, kuinka Archicadin ja ArchiFramen yhteiskäyttö sujuvoittaa hänen liiketoimintaansa:

”Teemme luonnosmalleja, visualisointeja ja toteutussuunnitelmia, sekä lähetämme suunnitteluhakemuksia viranomaisille ja teemme tehdassuunnitelmia CNC-tiedoilla. Kaltaisellemme suunnittelutoimistolle ArchiFrame ja Archicad ovat ihanteellisia työkaluja.

Ennen kuin löysin ArchiFramen, loin Archicadia käyttäen suunnittelumalleja, visualisointeja ja suunnittelusovelluksia. Tehdassuunnitteluvaiheessa minun piti kuitenkin vaihtaa aina toiseen ohjelmistoon. Nyt kun olen ottanut ArchiFramen osaksi koko suunnitteluprosessia, kahden ohjelmiston välillä tasapainoiluun liittyvä ylimääräinen työ on historiaa.”

BIM on proaktiivisuutta, joka on tehty kestämään

Jakamalla dataa tehokkaammin sekä toimimalla läpinäkyvämmin ja yhteistyökykyisemmin, BIM voi auttaa sinua rakentamaan rakennuksia ja työstämään rakenteita, jotka kestävät aikaa.

Tämä näkemys on kiteytetty hyvin Landform Surveyn blogissa:

”Kyse ei ole vain kustannussäästöistä rakennusprojektin aikana, vaan kustannusten vähentämisestä rakennuksen koko elinkaaren ajan.”

Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä myyntitiimiimme – sales@archiframe.fi


Jaa artikkeli