Sievi Element Oy

Sievi Group Oy, Finland

Sievi Group Oy on suomalainen pientalorakentaja, joka rakentaa laadukkaasti omakotitaloja ja palveluun perustuvia asunto-osakeyhtiöitä sekä hyvinvointitiloja ihmisen kaikkiin elämänvaiheisiin. Sievi Group -konserniin kuuluu seitsemän tytäryhtiötä. Sievi Group työllistää yli 130 rakennusalan ammattilaista, edellisen tilikauden liikevaihto oli 74 M€.

Kohteidemme lupakuvat suunnitellaan ArchiCADillä, jonka jälkeen elementtisuunnittelu tehdään viimevuoden lopussa hankitulla ArchiFrame lisäosalla. Osittain teemme myös rakennesuunnittelua ArchiFrame:llä ja tulevaisuudessa siirrämme rakennesuunnittelun kokonaisuudessaan samaan ohjelmaan.

Suunnittelijamme ovat innovatiivisia ammattilaisia ja uuden ohjelman käyttöönotto sujui helposti. Kehitämme tuotteitamme ja niiden suunnittelua jatkuvasti, joten samalla suunnitteluohjelman pitää kehittyä haluamaamme suuntaan. Tämä on ollutkin ArchiFramen vahvuus, koska olemme saaneet nopealla aikataululla tärkeitä muutoksia ja lisäyksiä ohjelmaan.

Toteutamme kohteita myös ulkopuolisten arkkitehtien suunnitelmista ja tämä oli yksi suurimmista syistä, miksi päädyimme valinnassamme ArchiCAD + ArchiFrame yhdistelmään. Suurin osa arkkitehtitoimistoista käyttää ArchiCADiä ja kun saamme heidän mallinnuksen käyttöömme, voimme suunnitella elementit sitä hyödyntäen. ArchiFramen vahvuus on myös sen joustavuus, koska se ei ole liian vahvasti sidoksissa pohjalla toimivaan ArchiCAD-malliin.

Sievi Element Oy

ArchiFramesta saamme myös tarvittavat CNC-tiedostot nykyaikaisen tehtaamme automaation käyttöön. ArchiFrame tuottaa myös määräluetteloinnin suunnitelmissa käytetyistä materiaaleista.

Kohteista tehty BIMx-malli on asentajien käytettävissä mobiilisovelluksessa ja siitä on kuulunut hyvää palautetta, koska helposti pyöritettävä 3D-malli selkeyttää myös heidän työtään.

Thanks to its mobile application, the corresponding BIMx model can easily be accessed by people on the ground; we’ve had good feedback on the process so far: an easily rotatable 3D model makes their lives easier as well!

Tuukka Kannisto

Head of Product, Sievi Group Oy

Sievi Element Oy
fiSuomi