KW-Component Oy on vuonna 2011 perustettu Raahessa toimiva suur- ja tilaelementtivalmistaja. Liikevaihtomme on kasvanut tasaisesti vuosi vuodelta ollen vuoden 2017 päätteeksi 12M€. Tällä hetkellä palveluksessamme on noin 90 henkilöä.

Omaan toimenkuvaani kuuluu viime syksynä ArchiCADin päälle hankitun ArchiFrame-rakennesuunnittelujärjestelmän käyttöönotto, elementtisuunnittelu sekä määrälaskennan kehittäminen ArchiCAD-mallista tuotannon ja asennuksen tarpeisiin. Olen käyttänyt ArchiCADiä vuodesta 2010 alkaen. Järjestelmässä miellyttää erityisesti käyttöliittymän helppous, loogisuus sekä ennen kaikkea joustavuus.

Elementtisuunnittelun onnistumisen kannalta toimiva 3D-suunnittelu on ehdoton edellytys. Mallista on helppo tarkastaa elementtien väliset liitokset hyvin yksityiskohtaisesti. Kohteesta tehty BIMx-malli on apuna tuotannon suunnittelussa ja asennuksissa työmaalla. ArchiFramen suurin etu kilpaileviin järjestelmiin verrattuna on se, että mallia voidaan muokata myös elementtikuvissa. Järjestelmän perustyökalut ovat kilpailijoitaan monipuolisemmat ja mahdollistavat sen, että malli saadaan oikeaksi myös kaikissa erikoistapauksissa. Nyt ohjelmaa on kehitetty toiveidemme mukaisesti, jotta suunnittelutyö olisi vaivattomampaa.

Tästä hyvänä esimerkkinä on heti alkuvaiheessa havaittu tarpeemme ikkunan alapuun viisteelle. Ensin teimme sen käsin, mutta nyt ohjelma hoitaa sen automaattisesti, kun sitä tarvitaan! Kun suunnittelen niin pidän huolen kahdesta pääperiaatteesta: viivapiirtoa ei käytetä missään ja määrälaskenta otetaan suoraan järjestelmästä eikä siihen käytetä taskulaskinta! Tähän ArchiCAD ja -Frame yhdistelmä antaa loistavat mahdollisuudet!

Tulevaisuuden kehityssuunnitelmiimme kuuluu järjestelmän mahdollistama automaation kokonaisvaltainen hyödyntäminen osavalmistuksessa. Tähän ArchiFramen CNC-liityntä tarjoaa hyvät puitteet.

Risto Lehmonen

Rakennesuunnittelija,
KW-Component Ltd

KW Components
KW Components
KW Components, Palvelutalo
KW Components
KW Components, Palvelutalo