CLT tool -lisäosa

CLT-massiivipuurakenne ja paranneltu ArchiFrame 2021 CLT tool -lisäosa

CLT-massiivipuurakenteen käyttö talonrakentamisessa kasvattaa suosiotaan. CLT tukee kestävän kehityksen mukaista talonrakentamista ja on käyttöominaisuuksiltaan ketterä ja monipuolinen. ArchiFrame 2021 sisältää nyt parannellun CLT-tool -lisäosan, joka mahdollistaa elementtien yksityiskohtaisen ja tehokkaan muokkaamisen. 

Mikä on CLT? 

CLT (Cross-laminated timber) on massiivipuurakenne, joka on tehty ristiinliimatuista, laminoiduista puukerroksista. CLT-rakennetta voidaan hyödyntää kaikissa kantavissa rakenteissa, sillä se on taipumaton, mutta hengittävä materiaali. Käyttökohteita voivat olla esimerkiksi: ala-, väli- ja yläpohjat, ulko- ja väliseinät, kaiteet, terassit ja parvekkeet. 

CLT talonrakentamisessa  

CLT:n käyttö talorakentamisessa on kasvussa sen hyvien käyttöominaisuuksien ja kestävän kehityksen kannalta tärkeiden seikkojen, kuten uusiutuvan materiaalin (puun), ja sen kierrätettävyyden vuoksi. CLT on energiatehokas puurakentamisen elementti, joka osaltaan sitoo ilmakehän hiilidioksidia ja peittoaa näin ilmastonmuutoksen kannalta epäsuotuiset rakennusmateriaalit – sisältäen kuitenkin samankaltaiset käyttöominaisuudet, kuin esimerkiksi betonilla. Koska CLT on massiivipuumateriaali, sen on todettu olevan erinomainen vaihtoehto myös sisäilman laadun takaajana. CLT:llä on myös korkea teollinen esivalmistusaste, joten sen tuotanto on tehokasta. 

Miten hyödynnät CLT-lisäosaa projekteissasi 

ArchiFrame 2021:n parannettu lisäosa, CLT tool, antaa sinulle mahdollisuuden muokata jokaista CLT-osaa erikseen. Päivityksen myötä voit lisätä CLT elementtejä malleihisi entistä nopeammin ja tehokkaammin – jopa yhden klikkauksen avulla! 

Voit kustomoida esimerkiksi CLT-kerroksien paksuutta ja tiheyttä, yhteenliittymien suhdetta toisiinsa, muokata eri osioiden tyylejä ja muuttaa tarvittaessa liitoskohtien liitäntätapoja. Järjestelmä tallentaa ja päivittää kaikki muutokset automaattisesti piirroksiin, jolloin jokainen työaskeleesi on tallessa ja jäljitettävissä.  

Tutustu ArchiFrame CLT tool -lisäosaan täällä: https://www.youtube.com/watch?v=wbG8ChHt6jo 

YouTube-kanavaltamme löydät myös paljon muita hyödyllisiä tutorialvideoita sekä suomeksi että englanniksi: https://www.youtube.com/channel/UCak_dfSn99NY_Emn8aZGJJg 

Huomioithan, että saadaksesi uudet päivitykset käyttöösi, tulee sinun asentaa ArchiFramen viimeisin versio. Lataa uusin ArchiFramen kirjasto ARCHICADin kirjastojenhallinnasta. 

Tarvitsetko lisätukea CLT-lisäosan, tai ohjelmiston muiden ominaisuuksien kanssa? Ota yhteyttä support@archiframe.fi 

Haluatko keskustella lisää AF.n käyttöönotosta – löydä lähin jälleenmyyjämme

Lisätietoja CLT-massiivipuurakenteesta 

Oletko kiinnostunut lukemaan lisää CLT:n käyttöominaisuuksista ja hyödyistä kestävän kehityksen mukaisessa rakentamisessa? Lue lisää (englanniksi): 

Artikkelit: 

https://www.researchgate.net/profile/Reinhard-Brandner/publication/261884030_Production_and_Technology_of_Cross_Laminated_Timber_CLT_A_state-of-the-art_Report/links/0f317535dfd826c0a1000000/Production-and-Technology-of-Cross-Laminated-Timber-CLT-A-state-of-the-art-Report.pdf

http://sbsp.sites.olt.ubc.ca/files/2012/07/SBSP-report-Jessie-Chen.pdf 

Blogit: 

https://www.archdaily.com/tag/cross-laminated-timber

https://www.dezeen.com/tag/cross-laminated-timber/

Jaa tämä uutinen

fiSuomi